İskenderun’da 6 şubat depreminde yaşamını yitiren 45’i öğrenci 49 kişi dua özlem ve rahmetle anıldı

Depremde hayatını kaybeden kardeşi adına kep ve cübbe giyen ablanın konuşması duygulu anlar yaşattı.

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) düzenlenen mezuniyet töreninde depremde hayatını kaybeden 49 öğrenci ve personel için anma töreni düzenlendi.

Üniversite Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

İmam Murat Ateş tarafından Kuran-ı Kerim okunularak dualar edildi.

Protokol üyeleri depremde hayatını kaybeden öğrencilerin resimleri önüne karanfil bıraktı.
İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depçi, törende yaptığı konuşmada Acılarını ilelebet yüreğimizde hissedeceğiz diyerek hayatını kaybedenleri saygı ve rahmetle andıklarını söyledi.
Depremde hayatını kaybeden İSTE öğrenicisi Mehmet Soydaş’ın ablası Feray Soydaş, kardeşi yerine kep ve cübbe giyerek, kardeşinin diplomasını aldı.
Mezun olan öğrencilere başarılar dileyen Mehmet Soydaş’ın ablası Feray Soydaş, yaptığı duygu dolu “Bir arkadaşına babam gittikten sonra hiç ben çocuk olamadım demişti. Doğru söyledi üniversite için bile bizi bırakıp gitmek istedi. Tüm planları bizimle yaptı. Bugün ben burada mezuniyetini alıp hayata atılmayı hedefleyen kardeşim Mehmet adına bize her zaman destekleyen babam ve ablam adına ve ilk okul mezuniyetini bile göremeyen iki yeğenim adına buradayım. Emeği geçen hocalarımıza ve hayatına dokunan tüm arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum.”
6 şubat depreminde ablasını iki yeğenini ve üniversite öğrencisi kardeşi Mehmet Soydaşı kaybeden Feray Soydaş annesi Ferah Soydaşa sarılarak gözyaşı döktü.

Daha sonra mezun olan öğrenciler hep beraber kep fırlattı.