Depremzede Murat, protez bacakla çocukluğunu yeniden yaşıyor

    Asrın Felaketi 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde Hatay’da enkazdan 36. saatte çıkarılan 4 yaşındaki Murat Gezer, depremde kaybettiği bacağının yerine takılan protez bacağıyla hayata yeniden tutundu. Murat artık koşuyor, futbol oynuyor, bisiklet sürüyor ve kendisinin yaşamasını sağlayan annesinin mezarını ziyarete gidiyor.
    Asrın felaketine Hatay’ın Antakya ilçesinde yakalanan İhlas Gezer ve 4 yaşındaki oğlu Murat Gezer, yaşadıkları evde enkazın altında kaldılar. Çöken evde evladını korumak üzere altında saklayan İhlas Gezer hayatını kaybederken, evladının hayatta kalabilmesini sağladı. Murat Gezer, depremin 36. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı ve tedavi edilmek üzere Adana’ya götürüldü. Adana’da tedavisinin ardından İstanbul’a sevk edilen Murat’ın kangren olan sol bacağı ampute edildi. Merkezi İstanbul Beylikdüzü ilçesinde bulunan İrade Adımları Derneği, baba Hasan Gezer ile irtibata geçerek 4 yaşındaki Murat’a umut oldu. Kaybettiği uzvuyla acı dolu günler yaşayan Murat’a, dernek tarafından psikolojik ve fizik tedavileri de yapılarak, ücretsiz olarak protez bacak takıldı. Protez ayağıyla yeniden yürüyen Murat artık koşuyor, futbol oynuyor, bisiklet sürüyor ve kendisinin yaşamasını sağlayan annesinin mezarını ziyarete gidiyor.
    “Murat’ın ayakta yürüyerek derneğimizden çıkması hepimizi memnun etti”
    İrade Adımları Derneği’nde görevli fizyoterapist Renim Elşeyh, Murat’ın yeni protez bacağıyla adım adım yeniden yürüyebilmesini nasıl sağladıklarını şöyle anlattı:
    “İlk etapta hem sağlam tarafına hem de ampute olan tarafına kas kuvvetlendirme, denge koordinasyon eksersizleri verdik. Protezi kabullenmesi için ona yönelik egzersizler verdik. Daha sonra yürümeye birlikte başladık. Adım adım birlikte eğitimleri verdik ve Murat yürümeye başladı. Murat’ın ayakta yürüyerek derneğimizden çıkması sadece beni değil, hepimizi memnun etti”