MİLLETVEKİLİ ÖZEL VE BELEDİYE BAŞKANI TOSYALI ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİLER

 

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile birlikte, deprem felaketi yaşayan İskenderun’da yaraları sarmak adına yapılan çalışmalar, planlanan projelerde gelinen nokta ve son durum aşamaları hakkında bilgiler verdi.

Basın mensuplarıyla birlikte saha çalışmalarını yerinde incelemelerde bulunan Milletvekili Özel ve Belediye Başkanı Tosyalı, ilgili firma yetkilileriyle bir araya geldi.
İller Bankası, DSİ, Karayolları ve Ulaştırma Bakanlığı marifetiyle devam eden yatırımların yer aldığı saha gezisinde ilk olarak, depremde büyük hasar gören ve Hatay Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olmasına rağmen İller Bankası tarafından bakım, onarım ve yenileme çalışmaları tamamlanan İskenderun Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisinde yürütülen çalışmalar yerinde incelendi.

KÖTÜ KOKUYA SON, SUYUN TAHLİYESİNDE GÜÇLÜ ALTYAPI
Feza İnşaat’ın Şantiye Müdürü Garip Sönmez, atık su arıtma tesisi, çöken altyapı ve terfi istasyonlarının onarım çalışmalarının tamamlandığını, yoğun yağışlarda yenilenen pompaların saatte 4 bin ton suyu tahliye edileceğini aktardı. Ayrıca, biyolojik arıtma tesisinde kötü kokunun bertaraf edileceğini hatırlattı.
Milletvekili Abdulkadir Özel ise, “Çevre Şehircilik Bakanlığımız ve İller Bankamız tarafından yapımına başlanan İskenderun atıksu arıtma tesisi onarımı yapıldı, atıksu ve yağmursuyu terfi merkezi inşaatında ise sona gelindi. Pompalar artık sağlıklı olarak çalışıyor, olası yağışlarda suyu arıtmaya taşıyacak olan bu istasyon, suyu rdenize tahliye edecek. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’ye, İller Bankası Genel Müdürümüz Sayın Recep Türk’e ve Bölge Müdürümüz Sayın Muzaffer Akgüner’e desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Her adımımız daha güzel ve yaşanabilir bir İskenderun ve Hatay için” dedi