İskenderun TÜBİTAK 4007 Projesi “ASTROFEST İSKENDERUN” Bilim Şenliği

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, İskenderun Belediyesi işbirliği ile yürütmekte olduğumuz TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Programı kapsamında başarılı bulundu ve desteklenmeye değer bulundu. Astrofest İskenderun Bilim Şenliği Projemiz aynı zamanda İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İskenderun Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Belen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karamürsel İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü desteklerini içermektedir.

Proje Yürütücüsü Serkan Orman ve 2018 yılında Hatay’daki ilk 4007 Bilim Şenliği İskenderun Teknouzay Bilim Şenliğini müdürlüğümüz adına hayata geçiren proje uzmanı Ayşe FİZAN SASA öğretmenler olmak üzere bir çok Atölye lideri projede yer almıştır.
ASTROFEST İskenderun adı verilen bu proje astronomi, teknoloji alanında 25 kadar etkileşimli atölyeden ve gözlem etkinlerinden oluşmaktadır.

17-18-19 Ekim 2024 tarihlerinde Bilim Şenliği Projemizin kapılarını İskenderun ZİRAAT PARK’ta açmış olup
Payas Kaymakamı Kürşad Karaca,
Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Yaygın Eğitim ve Barınma Hizmetleri Daire Başkanı Şemsettin Ünal,
İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş,
İl Milli Eğitim Müdürü Dr.Harun Tüysüz,
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Selim Yiğit,
İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ali Haytaz,
Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yanmaz,
İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez,
Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Akyürekoğlu,
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz gibi bir çok değerli ismin, öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın yoğun katılımlarıyla tamamlanmıştır.