Akkök Holding, Toplum Gönüllüleri Vakfı ile Destek Merkezi kurdu

Akkök Holding, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliğiyle İskenderun’da depremden etkilenenlere yönelik Destek Merkezi kurdu. Depremden etkilenen çocukları ve gençleri, özel olarak tasarlanmış atölyelerde bir araya getirecek proje ile 6-23 yaş grubundaki çocuk ve gençlerin afet sonrası yaşadıkları travmaların azaltılması ve eğitim, sosyal yaşam, eğlence gibi temel ihtiyaçlara ulaşmaları hedefleniyor.
Akkök Holding, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliği ile 6 Şubat’ta yaşanan depremin yaralarını sarmak için İskenderun’da kurduğu destek merkezi ile en az 2 yıl boyunca çocuk, ergen ve gençlere sosyal ve duygusal destek programları başlatıyor. Merkezde depremden etkilen çocuklar ve gençler, özel olarak tasarlanan atölyelerde bir araya gelecek.
6-23 yaş grubundaki çocuk, ergen ve gençlerin yaşadıkları durumun üstesinden gelmeleri, yaşamla ilişkilerini güçlendirmeleri için çeşitli etkinlik, atölye ve uygulamalarla buluşturmayı amaçladıklarını anlatan Akkök Holding CEO’su Gökşin Durusoy, “Holding olarak toplumsal fayda projelerinde ağırlıklı olarak kadın, genç ve çocuklara odaklanmaya çalışıyoruz. Deprem bölgesinde de uzun dönemli bir fayda projesi tasarlarken bu odağı kaybetmemeye dikkat ettik. Toplum Gönüllüleri Vakfı ise uzun yıllardır iş birliği yaptığımız, gençler ile çocuklar için çok önemli projeler hayata geçiren bizim için çok değerli bir proje ortağı” dedi.
Eğitim, sağlık, istismar ve ihlalden korunma ve yaşam hakkı gibi temel hakların sağlanmasıyla birlikte deprem sonrası travmaların azaltılması için uzun soluklu çalışmaların başlatılması gerektiğinin altını çizen Durusoy, “Birlikte iyi olma sürecini kolaylaştırmak istiyoruz. Merkezimizin kapısı başta çocuk ve gençlerimiz olmak üzere afetten etkilenen toplumun her kesimi için açık olacaktır” şeklinde konuştu. #hataydeprem