Fairy ve Migros, Gıda Kurtarma Derneği desteğiyle 50 bin öğün gıdayı Hatay’daki depremzedelere ulaştırdı


Depremin vurduğu Hatay’da Fairy ve Migros, Gıda Kurtarma Derneği iş birliğinde 50 bin öğün gıdayı kentteki depremzedelere ulaştırdı. Şef Rafet İnce’nin hazırladığı iftar sofralarının sıcaklığı ise bu sefer Hatay’daki Basketbol Köyü Konteyner Kenti’nde yaşandı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok hasara uğrayan kent olan Hatay’da, Ramazan ayında da depremzedelere yardımlar devam ediyor. Ürünlerinin yanı sıra kurumsal vatandaşlık projeleriyle de hayata değer katmayı misyon edinen Fairy ile deprem bölgesine kesintisiz bir şekilde desteğini sürdüren Türkiye’nin öncü markası Migros, Ramazan ayında dayanışmanın sıcaklığını deprem bölgesi olan Hatay’da yaşatıyor. Fairy ve Migros iş birliğinde Gıda Kurtarma Derneği’nin destek ve koordinasyonuyla, 50 bin öğüne denk gelen temel gıda maddesi Hatay’daki depremzedelere ulaştırıldı. Hatay Basketbol Köyü Konteyner Kenti sakinlerinin katıldığı ve Şef Rafet İnce’nin hazırladığı özel yemeklerle kurulan iftar sofrasıyla da Ramazan ayının coşkusu ve maneviyatı hep beraber yaşandı. Yöre halkının özlediği lezzetlerin sunulduğu iftar gecesinde, interaktif Karagöz – Hacivat gösterisi ise çocukların yüzünü güldürerek moral oldu.
Sadece ürünleri ile değil, kurumsal vatandaşlık projeleri ile de hayata değer katmayı misyon edinen Fairy ile depremden etkilenen illerde hayatın ekonomik ve sosyal olarak yeniden canlanabilmesi için çalışmalarına hızla devam eden Türkiye’nin öncü markası Migros, Hatay’da önemli bir projeyi hayata geçirdi. Fairy ve Migros iş birliğinde 50 bin öğüne denk gelen temel gıda maddesi Gıda Kurtarma Derneği’nin katkılarıyla depremzedelere ulaştırıldı. Gerçekleştirilen iş birliğiyle Şef Rafet İnce’nin hazırladığı iftar sofralarının sıcaklığı ise bu sefer Hatay’daki Basketbol Köyü Konteyner Kenti’nde yaşandı.
P&G Türkiye’nin afetin yaşandığı bölgede tüm markalarıyla ilk günden bu yana sürdürdüğü desteği tüm mutfağı sahiplenen bulaşık deterjanı markası Fairy ile sofralara da taşıdığını ifade eden P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Kumaş, Ev, Bebek ve Kadın Bakım Ticari Operasyonlar Başkan Yardımcısı Değer Kurtaslanoğlu, “Ev bakım kategorisinde lider markalarımızdan Fairy ile sadece ürünlerimizle değil kurumsal vatandaşlık anlayışıyla hayata geçirdiğimiz çalışmalarımızla da deprem bölgesine desteğimizi sürdürüyoruz. Ancak bu yolda yalnız yürümüyoruz çünkü biz dayanışmanın, iş birliğinin hem gücümüzü hem de etki alanımızı daha da artıracağına inanıyoruz. Bölgeye gıda desteğinde bulunmak ve Ramazan ayının bereketini yaşatmak için Migros ve Gıda Kurtarma Derneği (GKTD) ile birlikte hareket ediyoruz” dedi.