ABD’DE YAŞAYAN HİLAL TOPLANAN 2 MİLYON TL’LİK YARDIMI DEPREMZEDELERE ULAŞTIRDI

ABD’nin New Jersey eyaletinde yaşayan Hilal Tokat, sosyal medya üzerinden başlattığı yardım kampanyasında toplanan 2 milyon TL’lik yardımı Nef Vakfı aracılığıyla depremzede vatandaşlara ulaştırdı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye hızla ulaşan ve altı aydır aralıksız çalışmalarına devam eden Nef Vakfı, konteyner yardımı ve psikolojik desteklerinin yanı sıra ayni ve maddi yardımlarına devam ediyor. Bölgede yaraların sarılması için birçok sivil toplum kuruluşu ile işbirliğine giden Nef Vakfı, İnisiyatif Merkezi Derneği ile de Hatay’da aşevi kurdu. Günde yaklaşık 12 bin kişiye üç öğün yemek verilen aşevine bir destek de kilometrelerce uzaktan geldi.
Ailesi ile birlikte ABD’nin New Jersey eyaletinde yaşayan Kapadokyalı Hilal Tokat, ülkesindeki yüzyılın afetine kayıtsız kalmadı. Ailesini ve çevresindekileri deprem bölgesine yardım etmek için ikna eden Tokat, “Hilal’s Soup Kitchen-Hilal’in Aşevi” adlı yardım kampanyası başlattı ve toplanan bağışları Nef Vakfı’na ulaştırdı. Türk kızı Hilal’in örnek davranışıyla toplanan yaklaşık 2 milyon TL, Nef Vakfı ve İnisiyatif Merkezi Derneği işbirliği ile depremzedelere ulaştı.