KALAYCIOĞLU’NUN REHBER NİTELİĞİNDEKİ KİTAPLARI DEPREMDE YOK OLDU!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Hatay İl Temsilcisi, Halk Bilim araştırmacısı ve hataymahallihaber.com sitesinin imtiyaz sahibi Mithat Kalaycıoğlu, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne (HBB) ait HATMEK binasındaki kitaplarının 6 Şubat depremlerinde yok olmasının üzüntüsünü yaşıyor.
Hatay’ın sahip olduğu her şeye kitapta yer verdiğine dikkat çeken Mithat Kalaycıoğlu, şöyle konuştu:
“Kitabımın içerisindeki bilgiler sanata, kültüre hizmet eden üniversitelere, okullarda, bu tür kaynakları bulamayanlara özel bir kaynak olarak ışık oluyordu. Hatay’ın kültürel değerlerini ve geleneksel yapıyı ön plana çıkartan ve gelecek nesillere aktarma için hazırlanan kitabım, ilimize gelen konuk valilere, yabancı diplomatlara, bakanlara, bürokratlara, milletvekillerine, belediye başkanlarına, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine, yerli ve yabancı turistlere Hatay’ın tanıtım elçisi amaçlı hediye ediliyordu. Kısacası kente gelen misafirler için rehber görevini görüyordu. Kitabımın gelecek nesillere geçmiş adına ışık tutan önemli bir kaynaktı ve Hatay’ın arşiviydi. Kitaplarımın depremde enkazların arasında yok olmasından dolayı çok üzgünüm, çünkü elimizde Hatay’ı anlatacak başka kitabımız yok. Elimde sadece hatıra amaçlı sakladığım bir kitap var, başkası da ne yazık ki yok. Kitabı yeniden bastırmak isterim ama buna tek başıma benim maddi gücüm elvermez” dedi.
“Hatay Halk Bilimi” adlı kitabının ilimize gelen misafirlere rehberlik yapabilecek kadar geniş bir içeriğe sahip olduğunu belirten Kalaycıoğlu, “Kitapta, Hatay’ın ören yerlerinden tutun, Edebiyatına, manilerinden türkülerine, yemeklerinden, unutulmaya yüz tutmuş zanaatlarına, meze kültüründen, yemeklerine, han ve hamamlar gibi tarihi yapılarından, düğün geleneklerine kadar Hatay ile ilgili her şeyi bulabiliyorsunuz. İlimizin tanıtımına önemli bir katkı sağlıyordu. Hatay Halk Bilimi kitabı ayrıca, ilimize gelen ziyaretçilere ve konu ile ilgili araştırma yapanlara yol gösterebilecek bir içeriğe sahipti. Destek verildiği takdirde, kütüphanenin enkazı altında kalan kitaplarımı günümüze göre tekrar güncelleyerek, altıncı baskısını yapabiliriz” diye konuştu.